Over PPC Limburg

Peter Pardoel

Ik ben chemisch engineer en heb een masters in business administration, een masters in finance en ik ben six sigma master black belt. Met ruim 30 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven heb ik mij vooral ontwikkeld in de logistiek en de maakindustrie.

Multinationals als DuPont de Nemour en DP World maar ook familie bedrijven zoals Van Aerssen metaal in Venray, Cabooter unit cargo in Venlo en Cabooter intermodal in Venlo behoren tot mijn clientèle. Ik wordt door anderen gezien als een expert in Operational Excellence en in Business Development.
Met behulp van de Six Sigma DMAIC structuur.

Ik ben voorzitter van SMART Logistic Centre Venlo en via die organisatie lid van de economic development board (EDB) en lid van de projectgroep voor strategische samenwerking tussen de Port of Rotterdam en Venlo.

Ik doe mijn werk in het Nederlands, Engels en Duits.

Om je bedrijfsdoelen te bereiken moet je ze eerst hebben

Mijn ervaring

Peter Pardoel was en is sinds 2014 mede bepalend voor de ontwikkeling van de strategie van de gehele Cabooter Group. Betrokken bij diverse projecten als projectgroep lid of als leider. De aanbesteding van Rail Terminal Trade Port Noord, de acquisitie van de rail terminal in Kaldenkirchen met aansluitend se acquisitie van warehouses van DSV, vervolgens zijn die samen gesmolten tot een succesvolle rail terminal in Duitsland. De ontwikkeling van een steel service centrum in Venlo inclusief een barge terminal, de groei van 20 treinen per week naar nu 80 treinen per week in 4 jaar tijd. Peter is bij ons nog niet uitgewerkt . Hans Cabooter CEO & President

Peter Pardoel is projectmanager bij de Port of Baku. Hij is een ervaren strategisch denker en heeft de capaciteiten om strategie om te zetten in structuur. Hij leidt ontwikkelingsprojecten zoals een intermodale railterminal, een railterminal voor wagenladingvervoer en een opslagterrein. Peter slaat bruggen tussen verschillende culturen en onderhoudt uitstekende connecties tot de politieke arena. Peter is een waardevolle toevoeging aan het managementteam van de Port of Baku.

Tural F Alvey adviseur van de Directeur-Generaal van de Port of Baku Taleh Ziyadov

DuPont Baking Solutions zijn ontwikkeld als nieuwe product/markt-combinaties voor DuPont en zijn succesvol gelanceerd in 2012. Peter Pardoel heeft de strategie, het bedrijfsplan en de lancering van het concept van begin tot einde ontwikkeld.

Pascal Faidy DuPont corporate strategy development

Peter Pardoel werd ingehuurd als projectmanager voor Rep@net, een beroepsorganisatie voor autoschadebedrijven, begonnen in Nederland, vervolgens in de Benelux en tot slot in de rest van Europa. Het programma is ontworpen met één doel in gedachten: klantbehoud. Zijn visie en projectleiderschap resulteerden in wat vandaag de dag een van de beste klantloyaliteitsprogramma’s ter wereld is.
Herbert Born – General Manager Globa

Peter was projectmanager voor de vereniging zekerheid door vakwerk en de bruggenbouwer tussen de Nederlandse schadeherstelbedrijven en de verzekeraars als opdrachtgevers van die bedrijven. Onder zijn leiding groeide deze organisatie uit tot een van de meest succesvolle in zijn soort. Peter is een uitstekende strateeg die goed in staat is om dat ook om te zetten in de praktijk. Pierre Bogers -programma manager Standox

Peter werkte met onze organisatie aan verschillende projecten. Hij was voorzitter van het Bakkerij Industrie Forum (BIF) en belangrijk bij het leggen van verbindingen tussen de maakindustrie en de industriële bakkers. Zijn invloed en aanwezigheid waren zo belangrijk dat hij werd geëerd als een van de 20 meest invloedrijke mensen in de Amerikaanse bakkerij-industrie.

Kerwin Brown CEO & President BEMA

Control Define Measure Analyze Improve

Scroll naar boven